Det skal siges, at mange problemer hænger sammen. En skæv hofte kan således ofte give smerter i hoften, ryggen samt knæ. Kæbespændinger eller en drejet ryghvirvel kan medvirke til migræneanfald, og en overspændt mavemuskulatur kan give både rygsmerter, øget menstruationssmerter samt hive hoften skæv. Nedenfor har jeg nævnt nogle af de mest hyppige problemer, som jeg behandler.

• Skævheder i kroppen

Mange skævheder kan rettes ved at strække bindevævet. Rettelserne er generelt blivende.

  • Smerter i led og muskler

Ofte skyldtes smerter i muskler og led overspændte muskler. Når først en muskel er øm vil man ofte kompensere for at skåne denne muskel hvorved andre muskler bliver overbelastede hvilket kan føre til smerter i disse muskler også.

  • Sure opstød (Refluks samt hiatus hernie)


Der kan være flere grunde til, at man lider af sure opstød. Behandlingen for sure opstød sker ved at afslappe specielt spiserøret, hvorved det er muligt at genoprette lukkemusklens naturlige funktion. Refluksbehandlingen kan, afhængig af årsag, være yderst effektiv og det er muligt at reducere og til tider helt at fjerne disse symptomer.

  • Iskias smerter


Smerter i iskiasnerven i ballerne og eventuelt strålende ned i benet skyldes ofte piriformis musklen ,som er overspændt. Piriformis musklen kan ligge tæt op af nerven og derved trykke på den. Til tider vil disse smerter ikke være fra iskiasnerven men fra selve piriformis musklen. Desuden vil flere af musklerne i området normalt også være overspændte.

  • Smerter i hoften/ skæve hofter/ forskellige længde ben


Forskellig længde ben vil i langt de fleste tilfælde skyldtes skæv hofte. Årsagen til en skæv hofte er hyppigst, at flere store og stærke muskler samt bindevæv, hiver hoften skæv. Desuden kan der være låsning i bækkenet.
Symptomer vil ofte være smerter i en af hofterne, ryggen eller det ene knæ.

  • Migræne/hovedpine

Der kan være mange årsager til migræne/hovedpine. En del af årsagerne kan afhjælpes med manual terapi.

  • Menstruationssmerter


Hvis man har voldsomme smerter under menstruation, kan det skyldes, at de dybe mavemuskler samt visse af de muskler, som hæfter på bækkenet, er overspændte.

  • Kæbespændinger


Musklerne i kæben afslappes indvendigt samt udvendigt. Desuden afslappes muskler samt nerver i området.

  • Skuldersmerter, Knæsmerter, Rygsmerter samt idrætsskader


Det er som oftest muligt at behandle de fleste led- og muskelsmerter samt nedsat bevægelighed. Alt afhængig af årsagen til dem selvfølgelig.

  • Bækkenløsning samt gravide


En del af smerterne ved begyndende bækkenløsning er muskulære og kan for det meste afhjælpes med manuel terapi. Der samme gælder for diverse muskelsmerter grundet graviditeten.

  • Børn


Børn kan ligesom voksne have problemer med hovedpine, ledsmerter m.m. Børn er velkomne i klinikken.